lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ystävyyden Ruusu: Maustettu vihreäteeruusuke


Tarjosin kahdelle sukulaisvieraalleni teeruusukkeesta haudutettua teetä. Kyseessä oli siis kevyesti maustettu kiinalainen vihreä tee, Asia Lemon. Hopeanhohtoiset kärkilehdet on sidottu kukan muotoon. Lisämakua antaa limelehtien hienostunut sitruunankukkainen aromi.

Teeruusukkeiden avautumisen rentouttavasta katselemisesta olenkin jo kirjoittanut aiemmin, joten keskityn tässä ennemmin makuarvioon.

 

Haudutusaika on 4-10 minuuttia. Itse pitäydyin taas tutussa säännössä, jonka mukaan tee on valmista juotavaksi, kun kukka on avautuneena laskeutunut kannun pohjalle. En poistanut kukkia vaan annoin niiden jäädä lasipannun pohjalle ja lisäsin kahdesti uudet haudutusvedet kukkien päälle; näistä tosiaan saa monta kaatoa.

Minun on ollut hiukan vaikea arvioida oikeaa teen määrää. Lisäsin toisen ruusukkeen pannuun sen jälkeen, kun totesin vieraineni teen olevan melkoisen laimeaa yhdellä kukalla. Ja kaksi ruusuketta olikin oikeampi määrä.

 

Teemaistelijani kiittelivät hyvää tuoksua eikä makuakaan valitettu.

Itse pidän kovasti Ystävyyden ruusun mausta. Se ei ole kitkerä, vaan lempeä ja hellä. Tämä on sellainen tee, jota voi juoda useita kupillisia peräkkäin, mausta tulee mieleen tyyni kesäpäivä kun ei ole liian kuuma. Tällaisen ystävällisen ja selkeän maun luulisi olevan useimpien mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti