maanantai 25. maaliskuuta 2013

Teehuone The Ounce

The Ouncen näyteikkuna on hauskasti somistettu.
Elämäni toinen teehuonekäynti. Kulkuni suuntautui tänään Helsingin Fredrikinkadulle, The Ounce-nimiseen teepuotiin. Minulla oli mahdollisuus olla liikkeellä arkipäivänä alkuiltapäivästä, joten muita asiakkaita ei ovesta juuri sisään astunut ja saimme seuralaiseni kanssa juoda kupillisemme rauhassa. The Ounce on kuitenkin ilmeisen suosittu, sillä seinälle kiinnitetyssä lappusessa kerrottiin ruuhka-aikoina teenjuontituokion rajoittuvan 1.5 tuntiin lukuisten asiakkaiden takia. Ymmärrän hyvin aikarajoituksen, sillä pöytiä pieneen kahvilaan mahtuu vain muutama.

 
Tunnelmaltaan The Ounce on hämyinen, intiimi ja kotoisa. Teelaadut ovat kauniisti esillä lasipurkeissa tiskin takana (en ikävä kyllä tullut ottaneeksi niistä valokuvaa), tunnelmassa on jotain hyvin brittiläistä ja rauhoittavaa. Sisustukseen ja somistukseen on panostettu vanhoja kirjoja ja sievästi valaistuja, vitriinin suojissa olevia teelahjapakkauksia myöten.

"Kahvilapuolen" hyllyillä on esillä monenmoista mielenkiintoista.
 
Ehdin maistaa kahta erilaista teetä: maustamatonta, mustaa ceylonia, joka ei suoraan sanottuna ollut lainkaan mieleeni, maku oli liian tumma, voimakas ja karvas, sekä vihreäteesekoitusta, joka puolestaan oli taivaallisen tuoksuista ja makuista ananas- ja kukka-aromeineen.


Näinkin rentouttavan nurkkauksen voi löytää keskeltä Helsinkiä.
 
Suosittelen lämpimästi kaikkia teen ystäviä piipahtamaan The Ouncissa: teehetki täällä on kuin pieni pakomatka arjesta.

Ensimmäisenä maistettu musta tee: ceylon.
Toisena maisteltu tee Samettisesonki: vihreää teetä, oolongia, ananasta, mansikkaa, hietaolkikukkaa, ruiskukkaa, kehäkukkaa.
 
Ensimmäinen kattaus. Vihreää teetä varten saimme toisenlaiset kupit.

 
Vihreäteesekoitus kupissani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti