perjantai 29. maaliskuuta 2013

Orange: Appelsiinilla maustettu valkoinen tee


Tänään maistelun kohteena appelsiinilla maustettu valkoinen tee. Ostin tämän "Orange"-nimisen sekoituksen Helsingin Kluuvin pienestä Chaya teekaupasta (kirjoitan myöhemmin tästä puodista oman esittelynsä).
sekoitus sisältää seuraavat ainekset: Bai Mu Dan valkoinen tee, appelsiinin kuorta, appelsiinilastuja (appelsiinimehu, maissijauho- ja tärkkelys), appelsiinin paloja, tulikukan terälehtiä, aromit.
Olen hiukan pettynyt luettelon aromit, maissijauho- ja tärkkylys kohtiin. Mutta lähden maistelemaan sekoitusta ennakkoluulottomasti.
 
Yllätyin, miten suuret lehdet pussin sisältä löytyivät.


Hiukan ihmettelin pussissa kerrottua haudutusaikaa, joka on vain 2-3 minuuttia. Yleensä valkoista teetä haudutetaan 5-10, jopa 15 minuuttia. Päätin kokeilla ensin lyhyellä haudutusajalla ja maistaa vaikka toisen kupillisen pidemmällä haudutuksella.

Kuivassa teessä on voimakas, pirteä appelsiinin tuoksu. Tuoksu säilyy hennompana haudutetussa teessä.

 


Tämä ei ole lainkaan huono sekoitus. Itse asiassa se on aika hyvä. Appelsiinin sävyn maistaa valmiissa teessä, mutta kyse on ehkä ennemminkin vivahteesta tai nenään ajautuvasta tuoksusta kuin selkeästä mausta. Appelsiinin ja valkoisen teen liitto ei ole hullumpi, vaikkakin herkkä valkoisen teen maku jää helposti voimakkaan mausteen jalkoihin.

Tämä teesekoitus sopii hienosti kevään ensimmäisiin aurinkoisiin päiviin, jolloin odottaa lumien sulavan.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti