keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Teehuone: Thehuone


Loman kunniaksi kävin toistamiseen Eerikinkadulla sijaitsevassa Thehuoneessa virkistämässä muistiani tästä teepuodista. Sekä ottamassa valokuvia. Thehuoneen nettisivuja katsellessani huomasin, että heillä on myös toinen liike Korkeavuorenkadulle. Siellä en ole vielä käynyt, mutta meni nyt listalle.
 



Ensimmäisellä käyntikerrallani pari viikkoa sitten palvelu oli ystävällistä ja rentoa, tällä kertaa ainoalla paikalla olleella työntekijällä tuntui olevan hieman kiire. Tai sitten ilmapiiri ei vain ollut ihan niin vapautunut kuin viimeksi. Asiantuntevuus oli silti kohdillaan ja sain neuvoja kysyessäni matchasta.
Lukuisten teelaatujen (valikoimissa on n.300 teelaatua) ja herkkupalojen lisäksi Thehuoneella on myös myytävänä teen valmistusvälineitä (kuten ihailemiani, matalia valurautaisia aasialaisia pannuja) sekä teekirjallisuutta.

 

Thehuoneella voi siemailun ohessa selailla kiinnostavaa teekirjallisuutta.


The Ounciin verrattuna Thehuoneen sisustus on hyvin pelkistettyä eikä niin viimeisen päälle. Hyvä teehetki ei toki tarvitse hienoa rekvisiittaa ympärilleen, joten en näkisi koristelujen puutetta negatiivisena asiana.  The Ounce ja Thehuone ovat tunnelmiltaan melkoisen erilaiset, mutta kumpikin on tahoillaan viihtyisä keidas. Siinä, missä The Ounce on hämärä kirjastohuoneen nurkkaus, on Thehuone valoisa, avara ja isosta ikkunasta voi seurata kadunkulkijoita. Ehkä olisin kuitenkin toivonut Thehuoneelle jonkinlaista kevyttä taustamusiikkia esimerkiksi Aasiasta; vaikka musiikittomuus saattaa olla tietoinenkin valinta. Thehuoneella ei kuitenkaan ole juurikaan ääntä eristäviä elementtejä ja teetoverin kanssa juttelu muuttuu helposti kuiskailuksi.
Istumapaikkoja on kummassakin testaamassani teepuodissa suunnilleen yhtä monta eli isoista kahviloista ei ole kyse.

 



Ensimmäisellä käyntikerrallani sain eteeni todella ihanaa oolong-teesekoitusta, mutta koska en silloin kirjoittanut nimeä ylös, en voinut tilata samaa. Pitäydyin kuitenkin yhä vaaleassa oolongissa, maistelun kohteeni nimi oli tällä kertaa Daan High Mountain. Maku oli kermainen ja pehmeä, hyvin miellyttävä.

 



Thehuoneella teelehtiä saa käyttää useaan kertaan lisäämällä pannuun kuumaa vettä termoskannusta (The Ouncissakin samoista lehdistä saa useamman kaadon, mutta henkilökunta hoitaa uudet haudutukset). Sopivan haudutusajan jälkeen filtteri on helppo nostaa omin käsin pienestä lasipannusta posliiniseen astiaan. Tällä kertaa käytin teelehtiä ensimmäisen haudutuksen jälkeen vielä kahteen kaatoon. Hinta on siis kohdillaan, kun ajattelee, miten monta kupillista lehdistä saa.


 

Teepannullisen oheen saa kuivattuja litsihedelmiä ilman lisähintaa.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti