maanantai 1. huhtikuuta 2013

Silikoninen teefiltteri


Sain yllätyslahjaksi veikeän, silikonisen filtterin –joka on mansikan muotoinen! Enpä olekaan aiemmin törmännyt silikoniseen teehauduttimeen saatika mansikan muotoiseen. Kapinetta piti päästä heti kokeilemaan!


Filtteri kestää konepesun ja mikroaaltouunin sekä ilmeisesti 250 asteen kuumuuden, jos ymmärsin inforuudun oikein (onhan niitä silikonisia kakkuvuokia ja patalappujankin). Merkiltään ihmetys on GastroMax.

Mansikan pää aukeaa, jolloin sisällä voi pudottaa teelusikallisen (tai kahden) verran mitä ikinä tahtookin. Tällä kertaa join itse mustaa teetä.
 


Mansikka ei pääse oikeuksiinsa ellei ole käyttää valkoista tai muutoin pelkistettyä, yksiväristä kuppia. Olen kerännyt Muumi-mukeja melkoisen rivistön, joten valkean mukin etsiminen tuotti hieman päänvaivaa. Vaan löytyihän sieltä kaapista yksi valkoinenkin muki.
 


En saanut taivutettua mansikan lehteä kuvan mukaisesti mukia vasten, ehkä se olisi pysynyt siinä, jos olisin hiukan kastellut sitä? Toisaalta mukinikaan ei ole ihanteellinen, laakea teekuppi.

Filtterin peseminen ei minusta ollut sen hankalampaa kuin muidenkaan pienten teehauduttimien. Itse asiassa se oli ehkä helpompaa, kun pehmeästä silikonipussista pystyi puristelemaan käytetyt teemurskat ulos.

Todella hauska systeemi! Kiittipä kiitti lahjan antajille!



2 kommenttia:

  1. Onpas söötti! Ja kätevän oloinen. itse olen huomannut joidenkin pikkuhauduttajien päästävän puruja juomaan, jotkut ovat olleet niinkin kehnoja etteivät ole pitäneet lainkaan teelehtiä sisällään vaan kaikki ovat varisseet kupin pohjalle. :/ silikonisen putsaaminen voisi kyllä olla mielekkäämpi putsata, ainakin muffinsivuokien on ollut kun materiaali on joustavampi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan on teehauduttimista somimpia. :) Ainakaan ensimmäisellä kokeilukerralla mansikka ei varistellut kuin pientä hitulaa kupin pohjalle, mutta hitulaa taitaa ilmaantua kuppiin jopa pussiteistä. Eli minusta se ei falskannut.

      Siinä alkaa kyllä olla varsin kehno filtteri, jos koko teelehtisatsi putoilee kupin pohjalle hauduttaessa. :/

      Totta, puhdistuksen kannalta tämä oli minusta näppärämpi kuin kaksi muuta omistamaani, perinteistä metallista pikkufiltteriä. Toinen metallisista on perinteinen lusikka, joka aukeaa kahvasta puristamalla. Toinen on sievä pikkuruinen teepannu, mutta se on todella vaikea puhdistaa ja käytänkin sitä oikeastaan lähinnä koristeena. Kaikkein eniten käytän kuitenkin koko mukin kokoista, suurta filtteriä, koska siinä ona teelehdillä hyvin tilaa turvota + se on kaikista helpoin pestä, jos tahdon vain kupillisen verran teetä. Taisin esitellä Forsmanilta ostamani teemukin tilavuuden kokoista filtteriä jossain alkupään postauksessa. Se ei ole millään muotoa viehkeä, mutta kätevä. Pitäisikin esitellä nyt nuo kaksi muutakin, kun kerta aloitin. :)

      Poista