torstai 11. huhtikuuta 2013

Hedelmähauduke: Strawberry Orange


Maistelussa Helsingin kauppakeskus Kluuvin Chaya-nimisestä teepuodista ostettu sekoitus ”Strawberry Orange”. Chayalla on myös nettikauppa eli tuotteita voi tilata myös kotiinsa.

 

Pakkauksessa lukee ”hedelmätee”, mutta kyseessä ei ole tee vaan hauduke. Sekoitus sisältää seuraavia herkkupaloja: omenan paloja, teehibiskusta (toiselta nimeltä jamaican kukka) , sitruunaruohoa, appelsiininpaloja, mansikkalastuja, sitruunagranulaatteja (sekä aromeita).  Koska kyseessä on kofeiiniton juoma, voi sitä huoletta juoda illallakin

Haudutus 1-2 tl/kuppi, 10-12 minuuttia, veden lämpötila 100 astetta. Pakkauksessa on luomumerkki, mutta en tiedä ovatko kaikki ainesosat luomutuotantoa vai vain osa.
 


Kuivalla haudukkeella huumaava tuoksu! Mansikkaa, sitruunaa… todella raikas! Tätä tekisi mieli haistella vaikka miten pitkään. Mansikkalastut ovat suuria ja erottuvat iloisen punaisina sekoituksessa.

Haudukkeen väri muuttuu heti houkuttelevan vaaleanpunaiseksi ja se tuoksuu yhtä hyvältä kuin kuivanakin.
 


Mansikka ja sitruunaruoho maistuvat iloisesti. Olisin voinut hauduttaa rohkeamminkin, 10 minuutin haudutuksella maku on melko lievä. Eli 15 minuutin haudutus olisi varmaan paikallaan, jos kaipaa voimakkaampaa makua (itsestäni tosin 10 min haudutuskin oli hyvä).

Tulin kahden muun maistelijan kanssa siihen tulokseen, että tästä haudukkeesta saisi kivan pohjamaun kylmään kesäbooliin. Täytynee kokeille, kunhan lumet sulavat.



5 kommenttia:

  1. Ihana kesäjuoma :P. Onko teehibiskus niinkun teenlehti vai onkohan kyseessä vaan joku yrtti?

    -Uuno

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Teehibiskus ei nimestään huolimatta liity teehen. Sillä riittää nimiä netin tietojen perusteella... Yksi suomenkielininen nimitys on "jamaican kukka", mutta tunnetumpi lienee Kiinan ruusu (joka on tuttu huonekasvina). Englanninkielisiä nimiä ovat hibiscus flower, jamaica flower tai sorrel. Teehibiskus kuuluu malvakasveihin. Minun oli hiukan hankala löytää tietoa tästä kasvista.

      Ensin ajattelin, että suuret mansikan palat värjäsivät haudukkeen veden punaiseksi, mutta taitaakin olla niin, että teehibiskus värjäsi sen. Meksikossa nimittäin tehdään suosittua, kirkkaan punaista juomaa, joka valmistetaan teehibiskuksesta.

      Poista
  2. Ostin muuten tällä viikolla Forsmanin Antistress-teehaudukkeen. Olen kitannut sitä joka päivä kuppitolkulla kun se on niin ihanan makuista, se on myös tosi punasta se litku. Pitääpä ostaa muitakin yrttihaudukkeita, vaikkapa tuota mansikka-appelsiinia.

    -Watti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vain uteliaisuudesta: Mitä yrttejä siinä Antistress-haudukkeessa on käytetty?
      Onko stressi helpottanut kupposten mytä? :) Minusta tosin melkein jokaisen (oikean) teepakkauksen kylkeen voisi lyödä antistress-leiman: teehetki rauhoittaa aina, jos sille malttaa raivata tilaa päivästään.

      Poista
  3. No en osaa arvioida onko Antistress-tee rauhoittanut mieletä, mutta hyvää se on ja ihanan kirpeä. Onhan se rentouttavaa juoda kuumaa hyvänmakuista juomaa illallakin :):

    Raaka-aineet ko.juomassa: hibiskus, sitruunanruoho, jasmiinin ja kameliankukkia, ananaspaloja. Mausteena mansikka-orapihlaja-öljy.

    Googlasin vähn ja selvisi että sitruunaruoho sisältää antioksidantteja ja hibiskus eli kiinanruusu alentaa verenpainetta, kuin myös orapilaja.

    VastaaPoista