Teehelmien matka alkaa. Kuivina helmet ovat tummanruskeita, lähes mustia. |
Hauduttamattomien, rullattujen jasmiiniteehelmien tuoksu
on aivan ihana. Se on raikkaan makea, hyvin hennosti kukkainen, ensimmäisenä
mieleen tulevat keväisen aamun kastepisarat vihreillä ruohonkorsilla.
Olen teepuodissa kirjoittanut pussin sulkijatarraan
ohjeet: veden lämpötila 80 astetta, 4 kpl/ 2 dl vettä. Noudatin haudutusajan suhteen
ohjekirjani neuvoa siitä, että tee on valmista, kun helmet ovat turvottuaan laskeutuneet
pohjalle. En lähtenyt nyppimään helmiä pois kannusta ja vaikka kyseessä on
vihreä tee, maku ei muuttunut kitkeräksi missään vaiheessa. Kuten ruusukkeet,
teehelmetkin voi käyttää useampaan kertaan ja lisäsinkin vettä helmien päälle
kertaalleen.
Halusin antaa teehelmille arvoisensa juoma-astian, joten
käytin oikeita teekuppeja. Taas tuli todettua, että näissä ohuen ohuissa ja
laakeissa kupeissa teen maku pääsee aivan erityisellä tavalla oikeuksiinsa kuin
tavallisessa mukissa.
Kissakin nauttii kehräten teetuokiosta. |
Teen väri on hento ja maku pehmeä. Huumaava tuoksu säilyy
myös teevedessä ja jasmiinin maku silittää kieltäni. Todella nautinnollinen
kokemus!
Maistelin juomaa sekä hyvin vaaleana, kun vain osa
helmistä oli vajonnut, sekä uuden kupillisen sen jälkeen, kun kaikki helmet
olivat pohjalla. Veden väri ei muuttunut missään vaiheessa kovin tummaksi. Minulle
tuli mieleen lasipannun pohjalle vajonneista ja auenneista helmistä, sekä
niiden kellertävänvihreäksi värjäämästä vedestä, hyvien ystävieni kesämökin
ranta ja sen hyväntuoksuinen vesi.
Avautuneita teehelmiä. |
Vihreät jasmiinihelmet osoittautuivat kaikin puolin
hienoksi elämykseksi. Kaikki oli kohdallaan, niin tuoksu kuin makukin ja kaupan
päälle vielä näytelmä palleroiden muuttaessa muotoaan. Tätä laatua aion käyttää toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti