perjantai 6. joulukuuta 2013

Musta lehtitee: Tibet – Makujen temppeli


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Suomen itsenäisyyspäivänä voi uhrata pari ajatusta myös sille, että monen maan kohdalla itsenäisyys ei ole selviö. Tämän ajatuksen innoittamana valitsin kaapista ”Tibet – Makujen temppeli”- lehtiteen.

 


Tavoistani poiketen maistelen tänään siis mustaa lehtiteetä. Pidän enemmän valkoisen, vihreä ja keltaisen teen mausta, musta tee on kohdallani tarvinnut aina voimakkaat mausteet mukaansa ennen kuin olen siitä pitänyt. Mielenkiinnolla lähdin siis hauduttamaan maustamatonta mustaa teetä.

Laatua kuvaillaan Forsman Tean pussin kyljessä näin: ”Tiibetin vuorilla kasvava korkealaatuinen musta lehtitee. Juoma kullanruskea, maku hienostuneen aromikas, runsas ja pehmeä jälkimaku.”
Veden lämmitin 90 asteeseen ja haudutusajaksi pussin kyljessä annetaan 4-5 minuuttia.

 

Maustamattoman mustan teen juominen vaatii jonkin verran totuttelua. Tämä tiibetiläinen lehtitee vaikuttaa hyvältä valinnalta mustaan teehen tottumattomalle. Jälkimaku tosiaan on pehmeä ja maku muutenkin ystävällinen ja suun täyttävä. Omasta mielestäni mustissa teissä on aina tietynlaista tummaa kitkeryyttä, niin tässäkin, mutta se ei tunnu kielellä pahalta.
Musta teen syvässä tuoksussa on jotain hyvin perinteistä ja nostalgista, jostain syystä mieleeni tuli lapsuuteni mummola. Ehkäpä isovanhempani keittelivät mustaa teetä ollessani lapsi (vaikka kahvia he useimmiten joivat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti