Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Suomen
itsenäisyyspäivänä voi uhrata pari ajatusta myös sille, että monen maan kohdalla
itsenäisyys ei ole selviö. Tämän ajatuksen innoittamana valitsin kaapista ”Tibet
– Makujen temppeli”- lehtiteen.
Tavoistani poiketen maistelen tänään siis mustaa
lehtiteetä. Pidän enemmän valkoisen, vihreä ja keltaisen teen mausta, musta tee
on kohdallani tarvinnut aina voimakkaat mausteet mukaansa ennen kuin olen siitä
pitänyt. Mielenkiinnolla lähdin siis hauduttamaan maustamatonta mustaa teetä.
Laatua kuvaillaan Forsman Tean pussin kyljessä näin: ”Tiibetin
vuorilla kasvava korkealaatuinen musta lehtitee. Juoma kullanruskea, maku
hienostuneen aromikas, runsas ja pehmeä jälkimaku.”
Veden lämmitin 90 asteeseen ja haudutusajaksi pussin
kyljessä annetaan 4-5 minuuttia.
Maustamattoman mustan teen juominen vaatii jonkin verran
totuttelua. Tämä tiibetiläinen lehtitee vaikuttaa hyvältä valinnalta mustaan
teehen tottumattomalle. Jälkimaku tosiaan on pehmeä ja maku muutenkin
ystävällinen ja suun täyttävä. Omasta mielestäni mustissa teissä on aina tietynlaista
tummaa kitkeryyttä, niin tässäkin, mutta se ei tunnu kielellä pahalta.
Musta teen syvässä tuoksussa on jotain hyvin perinteistä
ja nostalgista, jostain syystä mieleeni tuli lapsuuteni mummola. Ehkäpä
isovanhempani keittelivät mustaa teetä ollessani lapsi (vaikka kahvia he useimmiten
joivat).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti