tiistai 1. huhtikuuta 2014

"Vilukissa", Sen Cha vihreä lehtitee

Kevät on alkamassa ja ainakin Helsingissä katupölyä on välillä niin paljon, että ainakin minulta menee nenä tukkoon ja henkitorvet täyteen hiekanjyviä. Ystävien luona olen tutustunut uuteen vihreä tee sekoitukseen, joka on lähtöisin Forsmanin putiikista. Kyseessä on "Vilukissa", Sen Cha vihreä lehtitee, joka on maustettu eukalyptuksella. Tähän kiinalaiseen teehen antavat lisämakua maracujaöljy sekä jasmiinin kukat.

 
 
Eukalyptusta on lisätty teelehtiin juuri sopivasti. Maku on raikas ja auttaa ainakin hiukan tukkoiseen nenään. Tämä maustettu vihreä tee tosin on sen verran miellyttävän makuista, että joisin sitä ilman katupölyäkin. Eukalyptuksesta huolimatta tee ei maistu samalta kuin kurkkupastilli tai hammastahna, vaan vihreä tee on tunnistettavissa. Mausteita ei siis ole loroteltu lehdille liikaa.
Tämä on myös siitä iloinen ja ehkä harvinainenkin tuttavuus maustettujen teiden saralla, että teen tuoksulla kuivana ja maulla haudutettuna ei ole suurta eroa. Tuoksu lupaa juuri sitä, mitä kohta on luvassa huulilla ja kielellä.
 
Teetä ja kanelimanteleita: täydellinen herkkuhetki.
4 kommenttia:

 1. Nami, kanelimanteleita! Mistä sellaisia saa? Kipeän kurkun tee täytyy kyllä hankkia kaappiin, koskaan ei tiedä milloin sitä tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanelisuklaamanteleita myydään ihan normi-Prismoissakin pienehköissä pusseissa, mutta huokeimmalla niitä voi kauhoa pussukkaan Punnitse & Säästä-puodeissa. Myytävänä on myös suklaakanelimanteleita tomusokerikuorrutteella, mutta ne ovat jo todella makeita.

   Poista
 2. Lovely favorites post!, Appearance with informality content,

  today I have found your site, I fan of your site. You have

  to keep doing such an article even future.  maaf kar do wallpaper
  jo dil me hote hai wo kismat me nahi hote
  love paheli in hindi with answer

  VastaaPoista