sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Forsman Tea luomu rooibos

Ulkona kevät yrittää jo varovaisesti saapua maisemaan.


Tuulinen sunnuntaipäivä. Olin juonut jo kaksi kupillista valkoista jasmiiniteetä (jonka olen arvostellut tässä blogissa 27.3.2013), mutta edelleen teki mieli hörppiä jotakin. Päätin vaihtaa pitkästä aikaa rooibokseen ja kaapissa odotti avaamistaan Forsman Tean (kyllä, juon paljon heidän sekoituksiaan) luomu rooibos.

Tähän rooibokseen ei ole sekoitettu mitään makua antavia mausteita tai öljyjä vaan se on pelkästään ominta itseään.


Rooibos-silpun tuoksu on makea, etäisesti hunajainen.

Haudutusveden annan kiehua 100 asteeseen ja haudutan juomaa viisi minuuttia. Rooiboksen haudutusajan kanssa ei tarvita intensiivistä kellon tarkkailua, koska sitä ei saa liiallisella haudutuksella muutettua kitkeräksi.

Kuiva rooibos odottamassa vettä ylleen.


Valmiilla juomalla on kevyt, huomaamaton tuoksu. Makukin on varsin mieto ja pehmeä. Olen selvästi aiemmin juonut vain maustettuja rooibos-sekoituksia, sillä huomaan odottavani selkeitä, tunnistettavia makuja viedessäni kupin huulilleni.

Tämä on helpon makuinen kofeiiniton juoma, joka varmasti kelpaa jokaiselle lämpimien kupposten ystävälle. Mikään tajunnanräjäyttävä tai erityisen herkkä makuelämys ei ole kyseessä, mutta perusjuomana tämä on oikein hyvä ja se sopii monenlaisiin hetkiin. Luomu-leimasta erityiskiitokset.

 
 


2 kommenttia:

  1. Juon itse hyvin harvoin rooibosta, mutta jos juon, se saa kyllä myös mielellään olla voimakkaasti maustettua. Komppaan siis sinua. Sellaisenaan maku ei voita teen ystävää puolelleen. Sama asenneongelma minulla on kyllä matenkin kanssa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, rooibos ei suuria hurraita saa aikaiseksi ilman mausteita. Minulla olisi kaapissa yksi avaamaton mate-pakkaus; täytyykin maistaa seuravaksi sitä.

      Poista