torstai 9. toukokuuta 2013

Steatz vihreäjäätee


Sain maistaa ystävän luona vieraillessani itselleni täysin uutta tuttavuutta: tölkitettyä jääteetä. Eikä kyseessä ollut yleisimmin myytävä, sokeripitoinen persikkamehujäätee vaan 100% vihreää teetä. Harmikseni kaverini ei enää muistanut, mistä oli teen ostanut, mutta kyseessä lienee ollut jokin K- tai S-ketjun marketti.

Steatz-merkkisen jääteen alkuperämaaksi on merkitty USA ja koska tölkissä on vain täyttä tavaraa, ei juomassa ole kaloreita eikä lisättyä sokeria. Pakkauksessa lukee ”organic green tea”, joten kaipa tämä luomua sitten on.
 

Tiedän, että laadukkaat vihreät tai valkoiset teet maistuvat hyviltä myös jäähtyneinä ja olen viilentyneitä kupillisia juonutkin. En kuitenkaan voi sanoa, että tölkitetty Steatz olisi ollut kovinkaan makuhermoja hivelevä elämys. Voisin kuvitella juovani yhden tölkillisen kuumana kesäpäivänä piknikillä, mutta tuskin lähtisin tätä tuotetta kaupoista metsästämään. Maku oli melko mitäänsanomaton, suht raikas muttei mainittavan hyvä. Sitruunan maku on tunnistettavissa. Ystäväni mielestä juoma oli jopa pahaa.
 

Mikäli olet jääteen ystävä, etkä kaipaa makeaa juotavaa, voi Steatzin tölkki olla hauska kokemus. Luulen kuitenkin, että parempaa jääteetä saa, kun hauduttaa itse laadukkaita teelehtiä ja jäähdyttää veden haluamaansa lämpötilaan. Ellei sitten kaipaa mehumaisempaa kokemusta ja käy kaupan perinteisen persikkajääteen kimppuun.

Valmistusaineet: vesi, inuliinikuitu (kasviskuitu), sitruunamehu, luontaiset makuaineet, vihreä tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti